flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вперше четвертокласники Галицької ЗОШ I-III ст. № 1 ім. Ярослава Осмомисла відвідали суд.

21 лютого 2018, 16:15

Для школярів 4-А класу  Галицької  ЗОШ I-III ст. № 1 21 лютого 2018 року був особливий та пізнавальний день, адже, вони вперше ознайомилися з роботою Галицького районного суду, відвідали відкриті судові засідання у кримінальному провадженні.

Зустріли юних відвідувачів голова суду Юсип І.М. та керівник апарату суду Коробчук Л.М.  У ході бесіди голова суду поцікавилась у дітей чи знають вони свої права, які перечисленні в розділі ІІ основного закону – Конституції України, а також в Конвенції про права дитини, яка ратифікована Постановою Верховної Ради України № 789ХІІ (78912) від 27.02.1991 та набула чинності для України 27.09.1991. В 1993 в Києві створено Всеукраїнській комітет захисту дітей. Згідно з Конвенцією в квітні 2001 прийнято Закон про охорону дитинства.

Голова суду розповіла про суддів та суд. Крім цього,  був проведений короткий інструктаж з правил поведінки під час судового засідання, в якому брали участь діти, як слухачі.

Гості відвідали зал судових засідань № 1, де мали змогу зробити фотографію на згадку.

Коротка екскурсія справила на дітей незабутні враження.

По завершенню зустрічі вчитель Духович Мирослава Іванівна подякувала за пізнавальну екскурсію та корисну інформацію та  висловила сподівання щодо майбутніх зустрічей.

Представники суду у свою чергу подякували  класному керівнику школярів та самим дітям за їх щирий інтерес, активність та уважність! 

 

Прес-служба суду.