flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді зможуть дізнатися про місце реєстрації фізосіб через Електронний кабінет ЄСІТС

28 березня 2023, 09:17

З 27 березня 2023 року інформація щодо місця реєстрації фізособи стала доступною кожному судді на його запит в Електронному кабінеті ЄСІТС, інформує Державна судова адміністрація.

Зазначається, що відтепер суди зможуть отримувати інформацію з Демографічного реєстру автоматично, замість очікування 2 - 3 тижнів поштою.

У ДСА пояснили, що це важливо, тому що коли суддя вирішує питання про відкриття провадження за позовною заявою, йому необхідно переконатися, що такий відповідач реально існує, а зазначені в позові дані достовірні. Тому питання правильної ідентифікації сторони у справі має важливе значення для судочинства. Також це важливо для визначення підсудності та для того, щоб не було затягування термінів розгляду справ.

У Державній судовій адміністрації наголосили, що й надалі працюють над розширенням функціоналу сервісу, і найближчим часом судді отримають доступ до інших реєстрів, таких як Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, Єдиний державний реєстр прав на нерухоме майно, Єдиний реєстр адвокатів.

Детальніше про те, як скористатися сервісом, можна дізнатися за посиланням.

Прес-служба суду

Джерело: Ліга.Закон